ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Московська газета видалила зі статті про МН17 версії збиття літака бойовиками "ДНР/ЛНР"

29.05.2018, 13:24
Фото - telegra.ph

У московській щоденній газеті Metro видалили частину статті на тему катастрофи рейсу МН17 на Донбасі, де йшлося про версії збиття літака бойовиками “ДНР” та “ЛНР”. Про це повідомляє Meduza, один з кореспондентів якої і був автором цієї статті у 2014 році, інформує Громадське

Улітку 2014 року кореспондент Євгеній Берг написав у Metro замітку “Хто кого. Три версії падіння "Боїнга". Зараз колега Берга у Meduza попросив його знайти цю статтю. Як виявилося - у ній залишилася лише одна версія про те, що “Боїнг” міг збити український винищувач. Інші дві про те, що літак збили “ЛНР/ДНР” або ж що на літаку сталася “позаштатна ситуація”, зникли.

Автор замітки Берг зателефонував до редакції газети та спитав, чому його роботу відредагували. У Metro відповіли, що частина замітки могла зникнути після редизайну сайта.

У Meduza зазначили, що помітили це 25 травня, а вже 26 травня із сайту московської газети взагалі видалили текст Берга.

Як нагадує Громадське, “Боїнг-777” авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

24 травня 2018 року члени Міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17, офіційно заявили, що ракета “Бук”, яка збила літак “Боїнг” неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована в Курській області.

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у збитті МН17. Також на дані розслідування відреагували НАТО та ЄС. Велика Британія закликала РФ взяти відповідальність за збиття МН17.

Держдеп США закликав Росію пояснити свою роль у збитті MH17.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не встиг ознайомитися зі змістом доповіді, але може “сказати одразу”, що Росія визнає висновки слідства тільки в тому випадку, якщо буде брати “повноцінну участь у розслідуванні”. А Міноборони РФ заявило, що ракети, якою збили МН17, немає на їхньому озброєнні.

25 травня 2018 року Bellingcat оприлюднила новий звіт щодо катастрофи MH17. Учасники дослідницької групи дійшли висновку, що “Андрій Іванович”, або “Оріон”, що фігурує в матеріалах міжнародного розслідування катастрофи рейсу MH17, - це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков. Саме він брав участь у перекиданні “Бука”, з якого збили MH17. Раніше Іванніков 2 роки був міністром оборони Південної Осетії.

Liked the article?
Help us be even more cool!