ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Моніторинг: Депутати від "Євросолідарності" не з'являються в "Єдиних новинах" після виходу Суспільного з марафону

З 20 травня, після виходу з телемарафону “Суспільного”, народні депутати від “Європейської солідарності” більше не з’являлись у випусках “Єдиних новин”. Про це йдеться у моніторингу телемарафону “Єдині новини” за квітень-червень 2024 року, повідомляє “Детектор медіа”.

У моніторингу йдеться, що у другому кварталі гостями народні депутати в ефірі телемарафону були 321 раз. Це відчутно менше, ніж було у попередньому кварталі 405 разів.

Найчастіше депутатів запрошували на канал “Рада” 141 раз. На Перший канал Суспільного (в рамках спільного телемарафону, тобто до 20 травня включно) нардепів запрошували 58 разів. Утім, якщо взяти сумарні показники Суспільного мовника (в спільному марафоні й далі в самостійному ефірі), то цей показник становить 185 депутатів.

Тобто реально Перший канал Суспільного найчастіше в другому кварталі року запрошував парламентарів. На всіх інших каналах народних депутатів запрошували набагато рідше. Як і раніше, найменше запрошували депутатів в ефіри каналу “1+1” лише 17 разів.

Представництво політичних партій у гостьових студіях телемарафону, як і в попередні місяці, продовжувало залишатися вкрай нерівномірним. У другому кварталі цього року в ефірах спільного телемарафону побували народні депутати таких фракцій і депгруп:

Як і раніше, частка владної фракції “Слуга народу” продовжувала залишатися найвищою в телемарафоні. При цьому вона була найвищою на всіх без винятку каналах, але по-різному.

Так, канали “Інтер” і “Ми Україна” взагалі нікого, крім “слуг”, у свої ефіри не запрошували. 

На всіх інших каналах марафону були запрошені представники інших політичних сил, але їх було мало.  Так, на “1+1” і в ефірах ICTV з СТБ зрідка запрошували представників “Голосу” і депгрупи “За майбутнє”.

“В ефірах каналу “Рада” в другому кварталі віддавали перевагу цілком собі лояльній фракції “Батьківщина”, але кликали з неї лише двох народних обранців (Михайла Цимбалюка і Сергія Євтушка). І традиційно для “Ради” були заповненими якісь загадкові "квоти" депутатських груп “За майбутнє” і "Довіра"", – зауважує автор моніторингу Ігор Куляс.

Він наголосив, що баланс був в ефірах Першого каналу Суспільного.

"І лише зусиллями каналу в ефірі спільномарафону до 20 травня була представлена фракція "Європейська солідарність", – говорить Ігор Куляс.

На його переконання, після виходу Суспільного мовника з телемарафону представників “Європейської солідарності” там не буде.

"У підсумку в загальному заліку друге місце за представленістю в ефірі марафону у звітному кварталі впевнено посіла фракція “Батьківщина”, фракція “Голос”, яка займала це друге місце в попередніх кварталах, значно втратила свою присутність в ефірі. Якби не запрошення в ефіри Суспільного, то фракція не втрималася б і на третій позиції за часткою депутатських ефірів, бо її обійшли би депутатські групи “Довіра” і “За майбутнє””, зазначає автор моніторингу Ігор Куляс.

Liked the article?
Help us be even more cool!