ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Молдова не пустила сербського музиканта, який виступав у Криму

Сербського музиканта Горана Бреговича не пустили до Молдови, куди він прилетів, щоб виступити на фестивалі Gustar, що відбувається в заповіднику Старий Орхей.

Про це пише молдавське видання NewsMaker.

Інформацію також підтвердили організатори фестивалю на Facebook-сторінці.

"Дорогі друзі, з жалем повідомляємо, що Горан Брегович не зможе виступити на запланованому концерті з причин, які не залежать ні від організаторів фестивалю, ні від артистів. На жаль, групу Бреговича не пустили до Молдови, коли вони приземлились в аеропорту Кишинева. Ми просимо вибачення за завдані незручності і, як і раніше, чекаємо на вас на фестивалі", – йдеться в оголошенні на сторінці фестивалю Gustar у соцмережах.

Організатори фестивалю опублікували також повідомлення музиканта.

"Ми були дуже розчаровані, коли в аеропорту Кишинева нас не пустили до Молдови без жодних офіційних пояснень. Я багато гастролюю зі своїми музикантами по всій Європі і ніде не стикався з жодними труднощами. Але запевняю, ми намагатимемося зробити так, щоб наступного разу мої виступи в Молдові не зустріли жодних перешкод. З нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі", – заявив музикант.

Прикордонна поліція повідомила NewsMaker, що Горану Бреговичу з 2022 року заборонено в'їзд до Молдови, тому його і не пустили до країни, коли він прилетів на фестиваль Gustar. У відомстві також наголосили, що заздалегідь попередили про це організаторів фестивалю.

Також у прикордонній поліції уточнили, що 20 серпня заборонили в'їзд до Молдови 29 іноземним громадянам.

"Рішення було ухвалене в контексті заходів безпеки, вжитих під час обміну відомостями зі Службою інформації та безпеки, а також іноземними партнерами", – додали у відомстві.

Водночас прикордонники окремо прокоментували інцидент із Бреговичем.

"Що стосується випадку з іноземним виконавцем, якого не пустили до Молдови, зазначаємо, що йому заборонено в'їзд до країни з 2022 року і організаторів заздалегідь поінформували про заборону", – заявили у відомстві.

У виданні зазначили, що у 2015 році всі концерти Бреговича, заплановані в Україні, скасували. Причиною цього став його виступ у Криму, на якому Брегович заявив, що його не турбує можливість скасування концертів через відвідини півострова.

Водночас міністерство закордонних справ Сербії звернулося до МЗС Молдови з проханням надати пояснення щодо відмови у в'їзді Горану Бреговичу. Про це повідомив глава сербської дипломатії Івіца Дачич, пише n1info.rs.

Він підкреслив, що таке рішення не відповідає традиційно дружнім відносинам між Сербією та Молдовою, і заявив, що це рішення викликало дуже негативну реакцію та було засуджене громадськістю Сербії.

Дачич зазначив, що Брегович виступав у всьому світі й ніколи не мав подібних проблем у жодній країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!