ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мобілізований журналіст, який написав про проблеми виплат солдатам, прибув до Генштабу

08.02.2016, 13:44

Прес-офіцер 14-ї мехбригади Владислав Якушев прибув до Генштабу у зв'язку з перевіркою наявності проблем у структурі. Про це він повідомив у ефірі телеканалу "112 Україна".

“За 8 місяців на передовій жоден солдат або офіцер не отримав "бойових". У 93-й бригаді схожа ситуація, мені телефонували також з 72-ї, телефонували з 3-го полку спецпризначенців. Чув, що є й в інших підрозділах (схожі проблеми – ред.), але не маю детальної інформації”, – сказав він.

Також Якушев зазначив, що він “бачив звернення міністерства на сайті Міноборони”. У зверненні йдеться, що відомство запрошує Якушева для того, щоб показати, що у міністерстві немає зрадників, показати його роботу і дати відповіді на запитання людей, які ставлять їх на передовій.

“Я все ж сподіваюся, що вдасться досягти якогось конструктиву. Я не інспектор. Як саме працює міністерство - мене не цікавить, мене цікавлять відповіді на запитання. Я буду намагатися їх отримати”, – додав прес-офіцер.

Якушев зазначив, що "паперова проблема у цьому питанні існує. Щоразу коли документи на ту тисячу (гривень "бойових" – ред.) йдуть до Києва, вони повертаються назад у бригаду з формулюванням “неправильне оформлення”. Насправді незрозуміло, як правильно оформляти, тому що немає правильного прикладу для оформлення. Я знаю, що багато підрозділів, які перебувають на передовій, не отримують цю тисячу. Це не тільки 14-а бригада. Будемо намагатися з'ясувати, які папери потрібні”, – пояснив він.

Як повідомляв ІМІ, начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК “Захід” лейтенанта Влада Якушева після його публікації на сайті ІА ZIK про проблеми з виплатами “бойових” тисяч перевели з передової, обмежили у спілкуванні з військовослужбовцями, які стикаються з такими проблемами, а також заборонили давати будь-які коментарі журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!