ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП запустило об'єднаний бренд української культури у світі “Ukraine Now and Forever”

15.04.2022, 12:43
Фото – МКІП
Фото – МКІП

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти та партнерами запускають проєкт “Ukraine Now and Forever”.  

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Основна мета Ukraine Now and Forever – спрямування уваги світу до української культури й мистецтва та подальша консолідація міжнародної спільноти в спротиві російській агресії. 

Проєкт передбачатиме реалізацію двох стратегічних завдань: 

  • заклик до світу щодо продовження накладення культурних санкцій на росію;
  • поглиблення знання закордонної аудиторії про українські культурні проєкти та мистецькі заходи. 

“Ukraine Now and Forever обʼєднає різні ініціативи та представить світу українську культуру і мистецтво у своїй самобутності та розмаїтті. У його межах заплановано проведення концертів, театральних та виставкових проєктів, презентацій проєктів українських митців та авторів, публічних дискусій з українськими інтелектуалами”, – йдеться в повідомленні.   

Так, у співпраці з громадськими ініціативами, культурними активістами в різних країнах, українськими митцями й мисткинями, творчими колективами, гуртами та культурними активістами(ками) у різних країнах відбудуться виставки, концерти, літературні читання, мистецькі фестивалі тощо. Проєкт покликаний показати Україну у всьому її культурному розмаїтті та мистецькій мультидисциплінарності.   

Український художник Данієль Скрипник став автором айдентики проєкту. Айдентика є у вільному доступі за посиланням для використання в ініціативах, що готові демонструвати світові нашу самобутність та закликати #StandWithUkraine. 

Події проєкту будуть також скеровані на залучення коштів до Фонду відновлення культури. Зібрані кошти будуть спрямовані на охорону, евакуацію, оцифрування, захист і збереження культурних цінностей, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, креативних індустрій, телебачення та радіомовлення, що постраждали, були пошкоджені чи зруйновані внаслідок бойових дій під час збройної агресії проти України.   

Реквізити рахунку – тут.

Стежити за подіями проєкту: у фейсбуку та інстаграмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!