ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП витратило понад 60 млн грн на новий ЗМІ, який не має аудиторії, – NGL.media

На створене чотири місяці тому видання The Gaze Міністерство культури та інформаційної політики витратило понад 60 млн гривень. Далі, судячи з усього, ці витрати лише зростатимуть, з’ясувала команда NGL.media.

"При цьому більшість контенту, принаймні текстового, важко назвати оригінальним – дуже часто це просто передруки з інших ЗМІ", – зазначили у виданні.

З більш ніж 60 мільйонів гривень 11,6 млн грн пішло на розроблення і технічний супровід платформи, а решта – на контент.

Розробленням і супроводом The Gaze займається ТОВ "Комп’ютерні інформаційні технології". Перше замовлення на 10 млн грн компанія отримала ще у 2022 році на відкритих торгах, де була єдиним учасником. Цьогоріч компанія отримала додатковий підряд на 1,6 млн грн навіть без формальних торгів – за прямою угодою.

"Комп’ютерні інформаційні технології" (КІТ) належать киянам Олександру Єфремову та Сергію Маломену, які володіють також ТОВ "КІТ Груп", ТОВ "КІТСофт" і ТОВ "КІТСофт Плюс". Ці компанії мають досвід створення великих сервісів, зокрема на замовлення Мінцифри розробляли портал електронних послуг "Дія".

Весь контент, тобто новини, статті та відео, для The Gaze виготовляють сторонні підрядники, яких конкурсна комісія з чотирьох працівників ДП "МПІУ" обрала на початку травня 2023 року за результатами творчих конкурсів.

З усіма підрядниками уклали прямі угоди. За даними порталу держзакупівель Prozorro, вартість уже підписаних договорів на виробництво відео сягнула 35 млн грн, а текстових новин і статей – 11 млн грн. З урахуванням розроблення і підтримки сайту загальна вартість проєкту за чотири місяці існування вже перевищила 60 млн грн.

Скільки людей працює над створенням контенту для The Gaze, з’ясувати не вдалося, адже більшість підрядників відмовилася повідомити цю інформацію, зазначили в NGL.media.

Liked the article?
Help us be even more cool!