ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП вважає, що книга Марини Ланге "Щоб у 16 не було запізно" підтримує гендерні стереотипи

28.08.2021, 12:10

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав запит до Українського інституту книги щодо можливості зупинити процес закупівлі книги “Щоб у 16 не було запізно” Марини Ланге для бібліотек країни.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП), яке виклало свою позицію щодо передання в бібліотеки цієї книги.

“Ми щиро переконані: в українському суспільстві має бути місце різним поглядам та думкам. Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти цензури у будь-якому її прояві. Водночас, є речі, які, попри вільне розповсюдження у крамницях, не мають фінансуватися за кошти платників податків.

Книга Марини Ланге “Щоб у 16 не було запізно” - одна із таких речей. Тому що підтримує усталені гендерні стереотипи. Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків та дівчат до певної поведінки, що “відповідає” уявленням про жіночність і мужність”, - йдеться у повідомленні.

МКІП вважає, що забезпечення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя є невід’ємним елементом становлення України як держави, що дотримується демократичних принципів і поважає права людини та основоположні свободи.

Як повідомляє Укрінформ, книга Марини Ланге “Щоб у 16 не було запізно” вийшла у видавництві IPIO 2021 року, і була представлена на вітрині новинок Книжкового Арсеналу.

Книга одразу наробила галасу в соцмережах. Авторку звинуватили у тому, що вона транслює гендерні стереотипи та упередження, а також провокує віктимну поведінку у дівчат. Зокрема, у своїй книзі вона стверджує, що “дівчатка вже народжуються з жіночими якостями”, а хлопцям “щодня потрібно напрацьовувати чоловічі чесноти”.

Liked the article?
Help us be even more cool!