ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП та Міносвіти підписали меморандум про підвищення рівня медіаграмотності населення

09.09.2021, 13:00
Фото – mon.gov.ua
Фото – mon.gov.ua

Міністерство освіти і науки України й Міністерство культури та інформаційної політики України 8 вересня уклали меморандум про співпрацю з метою створення сприятливих умов для підвищення рівня медіаграмотності та критичного мислення населення України.

Про це повідомляється на сайті Міносвіти.

Документ підписали міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Сторони здійснюватимуть співпрацю за такими напрямами:

  • участь у проведенні просвітницької кампанії з медіаграмотності, що охоплюватиме такі компоненти, як розвиток критичного мислення, навички перевірки фактів, джерел інформації та визначення маніпулятивних технік, ознайомлення з найпоширенішими порушеннями прав людини із застосуванням інтернет-технологій тощо;
  • сприяння розвитку та популяризації національної платформи з медіаграмотності;
  • організація публічних заходів, спрямованих на обговорення питань, пов’язаних з підвищенням рівня критичного мислення та медіаграмотності населення України;
  • сприяння запуску та проведенню національного конкурсу "Репортер" для учнів 9–11-х класів закладів освіти;
  • сприяння інтеграції елементів критичного мислення та медіаграмотності в освітні програми та навчальні предмети закладів освіти;
  • сприяння впровадженню проєкту Fact≠Fake шляхом поширення відповідної інформації в закладах освіти;
  • налагодження взаємодії з міжнародними організаціями.

"Згідно з меморандумом сторони будуватимуть партнерські відносини на принципах рівноправного партнерства, законності, взаємодопомоги, оперативності, раціональності та взаємної співпраці", – зазначено в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у серпні Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурси для боротьби з російськими інформаційними атаками.

Нагадаємо, дослідження Інституту масової інформації та "Детектора медіа" показало, що 37% проросійської дезінформації в українських медіа спрямовані проти західних країн.

Liked the article?
Help us be even more cool!