ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП створило сайт для фіксації злочинів росії проти культури

15.03.2022, 15:04
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

Міністерство культури та інформаційної політики створило сайт для фіксації злочинів росії проти культури, що буде використане як докази в Гаазі.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

"Коли ми переможемо, слова "Велике будівництво" та "Велика реставрація" набудуть ще більшого, потужнішого сенсу. Адже ворог в істеричній ненависті до України намагається знищити все. Наше минуле, наше сьогодення, наше майбутнє. Все це доведеться відновлювати нам", – наголосив міністр.

За його словами, руйнування культурних пам'яток росією будуть використані як докази в Гаазі.

"Бомбардування Святогірської Свято-Успенської лаври на Донеччині, удари артилерії і грабіж у Садибі Попова на Запоріжжі, знищення на Київщині Іванківського краєзнавчого музею, де зберігались унікальні роботи художниці Марії Примаченко… Ці та інші воєнні злочини вже зафіксовані й будуть використані як докази в гаазькому суді", – наголосив Ткаченко.

Міністр упевнений, що росія заплатить за всі свої злочини контрибуціями чи репараціями.

"Наразі створений сайт для фіксації злочинів проти культурної спадщини України: https://culturecrimes.mkip.gov.ua. Поки там з пів сотні фактів. Впевнений, після війни цей рахунок перейде на тисячі. Адже невідома доля культурних цінностей, пам’яток, що знаходяться в кремлівській окупації ще з 2014 року. А сьогоднішні звірства росіян узагалі ставлять їх на одну дошку з нацистами, які вивозили цінності з окупованих країн. Але я впевнений: росія заплатить за все. Контрибуціями чи репараціями. Грошима чи компенсацією своїми творами мистецтва", – розповів міністр.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, вчиняють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно скерувала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Liked the article?
Help us be even more cool!