ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародний ПЕН-конгрес розпочався із флешмобу на підтримку Станіслава Асєєва

01.10.2019, 11:35
Фото – фейсбук Єгора Фірсова
Фото – фейсбук Єгора Фірсова

Міжнародний ПЕН-конгрес розпочався в Манілі (Філіппіни) 1 жовтня із флешмобу на підтримку українського журналіста, письменника, члена Українського ПЕН Станіслава Асєєва, незаконно ув’язненого проросійськими збройними формуваннями “ДНР”, повідомляє Радіо Свобода.

Перед відкриттям асамблеї президентка Міжнародного ПЕН Дженніфер Клемент розповіла делегатам, що сьогодні Асєєву виповнюється 30 років. Вона закликала делегатів бути солідарними зі Станіславом і долучитися до флешмобу на його підтримку.

85-й Міжнародний ПЕН-конгрес у Манілі триватиме до 4 жовтня. Фокус-тема конгресу цього року – “Мови, якими ми говоримо”, – спрямована на підтримку свободи літератури і малих мов. Участь у конгресі беруть понад 200 авторів і членів національних ПЕН-центрів із 50 країн.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!