ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі зазнав кібератаки

У Гаазі Міжнародний кримінальний суд минулого тижня зазнав кібератаки, але відомо про стало лише зараз.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Минулого тижня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі став жертвою кібератаки. Про це суд повідомив після запитань NOS. МКС не хоче повідомляти, наскільки масштабною була атака та якого вона була типу”, – йдеться в повідомленні.

Джерело повідомило NOS, що було захоплено велику кількість конфіденційних документів. Однак МКС цієї інформації це підтверджує і не надає подробиць інциденту.

Зазначається, що атака розслідується в співпраці з нідерландською владою. Також буде перевірено, чи стоїть за цим нападом іноземний уряд.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі розслідує та за потреби судить осіб, обвинувачених у найтяжчих злочинах: геноцид, воєнні злочини, злочини проти людяності.

Інформація, якою володіє МКС, дуже конфіденційна.

У короткому повідомленні Міжнародний кримінальний суд вказав, що наприкінці минулого тижня виявив аномальну активність, яка впливає на його інформаційні системи, і що вжито відповідних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у червні в Нідерландах затримали шпигуна РФ, який намагався потрапити до Міжнародного кримінального суду.

Росіянин назвався бразильцем, який хотів працювати в МКС як стажист.

Очільник Служби розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) Ерік Акербум наголосив, що ситуація була б дуже загрозливою, якби чоловік устиг попрацювати в Міжнародному кримінальному суді.

Йдеться про 36-річного росіянина Сергія Володимировича Черкасова, який звернувся до МКС як громадянин Бразилії для проходження стажування в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі у квітні.

Після затримання чоловіка відправили назад до Бразилії, де він перебуває під вартою до розгляду справи проти нього.

Liked the article?
Help us be even more cool!