ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міятович передасть Україні рекомендації з акредитації журналістів для роботи в АТО

27.05.2016, 13:28

Представник ОБСЄ з питань свободи преси Дунья Міятович найближчим часом представить рекомендації про порядок акредитації журналістів у різних країнах, які можуть бути корисні для організації роботи ЗМІ в зоні АТО на Донбасі. Про це повідомила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська за результатами зустрічі представників української спецслужби з Дуньєю Міятович у Відні (Австрія), інформує Крим.Реалії.

“Міятович висловила надію, що вони (рекомендації - ред.) будуть корисними Україні. Оскільки ключовою для громадськості є можливість журналістів передавати об'єктивну інформацію з району проведення антитерористичної операції з мінімальною загрозою для їхніх життів”, - сказала Гітлянська.

За її даними, за участю СБУ в районі проведення АТО акредитовані майже 4,8 тисячі представників ЗМІ. З них понад 2,5 тисячі - іноземних журналістів, решта - українські.

Олена Гітлянська також підкреслила, що СБУ не має ніякого відношення до оприлюднення “списків СБУ” з даними українських журналістів, які працюють в зоні АТО.

Як повідомляв ІМІ, сайт сепаратистів “ЛНР” Оккупация.net опублікував складені станом на 10.10.2014 року списки журналістів українських та іноземних ЗМІ, які висвітлювали події на Донбасі і в зоні АТО. Списки українських та іноземних журналістів розміщені у рубриці “Журналісти Хунти”. У переліку – десятки прізвищ журналістів каналів “Інтер”, 1+1, СТБ, ICTV, Громадського ТБ, Еспресо.TV, 5-го каналу, каналу 24, каналу “Україна” та інших. Серед іноземних медійників у списку – журналісти телеканалу “Аль-Джазіра”, агентства “Франс-Прес”, каналу VІCE News, корпорації ВВС, американського каналу FoxNews та багатьох інших.

Разом із прізвищем вказаний номер контактного телефону.

25 травня редакція ТСН заявила, що стурбована фактом публікації сепаратистським сайтом Оккупация.net списку українських журналістів, акредитованих українськими органами влади для роботи в зоні проведення АТО, а також обставинами витоку такої інформації з баз даних українських силових відомств та звертається до Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони та Служби безпеки України з вимогою про надання пояснень щодо вказаної ситуації.

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов вважає обурливим той факт, що списки акредитованих СБУ журналістів для роботи в зоні АТО опинилися в руках представників самопроголошених республік і були викладені в широкий доступ.

Liked the article?
Help us be even more cool!