ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Місце перебування зниклої в Криму журналістки Данилович невідоме – Денісова

10.05.2022, 17:43
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Місце перебування зниклої в окупованому Криму громадянської журналістки Ірини Данилович невідоме.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Сьогодні вже 12-та доба з дня викрадення громадянки України Ірини Данілович. Місце її знаходження невідоме. Батьком та її адвокатом були подані заяви до окупаційних органів щодо викрадення людини, однак відповідь до цього часу не отримано”, – повідомила омбудсмен.

За словами батьків Ірини, рашисти повідомили, що її заарештовано на 10 діб за передання якоїсь “несекретної інформації” якійсь громадській організації.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала реальну інформацію про війну в Україні.

Омбудсмен звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням урахувати ці факти порушень росією прав людини в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня в окупованому Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Низка громадських правозахисних організацій вимагала звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!