ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Місцеві мешканці накинулися на журналістів у дворі, де виріс Зеленський

27.03.2022, 13:36
Фото - фейсбук Володимира Зеленського
Фото - фейсбук Володимира Зеленського

На початку березня в Кривому Розі (Дніпропетровська область), у дворі, де виріс президент Володимир Зеленський, місцеві мешканці накинулися на журналістів, які робили про нього історію. Про це ІМІ повідомив журналіст Стас Козлюк.

“Ми з колегами з британського видання The Times, з якими я працював як продюсер, робили історію про місто, в якому виріс президент України. Говорили з представниками місцевої влади, були у центрі переселенців, з’їздили подивитися на бомбосховище, яке витримує ядерний удар. При цьому, з нами, як я розумію, був представник Служби безпеки”, — розповів Стас.

Після цього журналісти вирішили заїхати у двір, де колись ріс Володимир Зеленський, щоб знайти людей, які пам’ятають його студентом. 

“У дворі за 5 хвилин ми знайшли двох жінок, одна з яких говорила англійською. Ми прекрасно з нею поспілкувалися, хвилин 5-10. Про війну, про Зеленського і його дитинство у тому дворі, про те, чи знайомі ці люди з президентом особисто, чи пам’ятають його школярем, студентом. Коротше, деталь була саме така, яка потрібна для матеріалу”, — додав журналіст.

Коли вони вже збиралися їхати і сіли в авто, їх заблокував місцевий житель, який став перед машиною і почав знімати журналістів на відео. Тоді з’явилися ще двоє. Журналістам повідомили, що викликали поліцію, “бо ви тут ходили і ставили питання”.

“Це нас трохи здивувало. Ми пояснили, що ми журналісти і ставити питання – наша робота. Ми за це отримуємо зарплату. Нам сказали, що “поліція у всьому розбереться”. В цей момент один з чоловіків почав відштовхувати, відтягувати нашого водія від авто. Я почав кричати й матюкатися. На диво, це спрацювало. До мене підійшов один з чоловіків і попросив показати мій Facebook. Він хвилин 5 уважно вивчав мої дописи, після чого сказав, що “сторінка справжня, претензій не маю, але вибач, поліцію доведеться чекати, бо ми її викликали”. Ситуація ніби врегулювалася”, — розповів Стас Козлюк.

Але через кілька хвилин підійшла ще одна група місцевих мешканців. 

“Серед них виділялися дві жінки, ім’я однієї з них, здається, Єлена (принаймні, так вона представилася). Були агресивні. Вимагали показати паспорти. Редакційні посвідчення. На питання хто вони такі і чому я маю їм щось показувати, вони почали кричати, що “ви тут ходите і питаєте про Зеленського, а у нас війна, це стратегічна інформація”. На питання, яка стратегічна цінність розповіді про Зеленського-школяра і Зеленського-студента, мені заявили, що велика, що ми працюємо на Кремль”, — додав журналіст.

Побачивши його прескарту видання “Новинарня”, Єлена почала кричати, що “ти работаєш на ДНР”. Потім заявила, що якби мала зброю, то “розстріляла би прямо на місці”.

Врешті приїхали поліцейські, перевірили документи, машину журналістів. Представник Служби безпеки, який був свідком події, написав у військову адміністрацію, прибув представник місцевої влади і заспокоїв місцевих мешканців. Після цього журналістів відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!