ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Маріуполя рекомендував ЗМІ обмежити коментарі читачів про коронавірус

02.04.2020, 17:03
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Міський голова Маріуполя (Донецька область) рекомендував ЗМІ та інтернет-ресурсам обмежити можливість публікації коментарів читачів щодо теми коронавірусу.

Про це йдеться в розпорядженні №89р від 24 березня, оприлюдненому на сайті міськради. 

Цим розпорядженням вносяться зміни до розпорядження міського голови від 17 березня №75р "Про додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території міста Маріуполь гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідно до пункту 9 розпорядження №89р, рекомендується таке:

"З метою запобігання поширенню недостовірної інформації про стан епідеміологічної ситуації в місті, рекомендувати ЗМІ та інтернет-ресурсам обмежити можливість публікації, з даної теми, коментарів читачів”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що поки що про втручання у свободу слова не йдеться, проте воно вже близько до порушення.

"Якщо це саме "рекомендація", тобто "прохання", "пропозиція", які не тягнуть за собою будь-яких наслідків у разі їх невиконання, – то не можна казати про неправомірне обмеження свободи слова. Однак якщо невиконання таких "рекомендацій" потягне за собою будь-яку реакцію органів влади чи місцевого самоврядування – тоді це буде неправомірним втручанням у свободу слова з ознаками цензури", – сказав юрист.

Фото скриншот із сайту Маріупольської міськради
Liked the article?
Help us be even more cool!