ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міськрада Олександрії програла журналістам апеляцію щодо доступу до інформації

24.09.2018, 13:03

19 вересня Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Олександрійської міської ради на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду, який постановив дати відповідь на інформаційний запит сайту “Моя Олександрія” про оренду комунального майна, починаючи з 2014 року по сьогоднішній день. Про це повідомляється на сайті “Моя Олександрія”.

Таким чином, апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін. Рішення набрало чинності 19 вересня. Воно може бути оскаржене в касаційному порядку у Верховному суді України.

“Незважаючи на перемогу в апеляції, поки боротьбу за відповідь на цей інформаційний запит можна вважати завершеною. Призупинити виконання може касаційний суд. Можуть з'явиться якісь вигадки про необхідність оплатити скани і ксерокси. Одним словом, резерви у мерії є, і захищати свої позиції вона буде. Інакше давно дала б відповідь”, - пише видання.

Як нагадує видання, у травні мерія відмовилася надати відповіді на два інформаційні запити “Моєї Олександрії”, посилаючись на те, що необхідна інформація конфіденційна. Один запит стосувався долі дитячого садка на вулиці Братській, 88 (колишня Черкаська академія менеджменту), другий - про перелік орендованого комунального майна, починаючи з 2014 року по сьогоднішній день, із зазначенням орендарів і умов оренди.

Через відмову в доступі “Моя Олександрія” подала позови до Кіровоградського окружного адміністративного суду і виграла обидві справи. Суд постановив надати інформацію.

Після поразки мерія дала відповідь, що дитячий садок був проданий, хоча знову-таки не відповіла, як і кому, і навіщо, і за скільки, і чи корисно це для міста.

За другим запитом - про оренду майна - міськрада подала ​​апеляційну скаргу.

Юридичну підтримку блогу надала громадська організація “Платформа прав людини” (Олександр Бурмагін). Фінансову підтримку забезпечила ініціатива #насудзадоступ (Надія Бабинська).

Liked the article?
Help us be even more cool!