ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міськрада на Вінниччині звинуватила керівництво "Радіо Ладижин" у кримінальному злочині

06.09.2017, 15:54
Фото - Валерій Сіроштан

Посадовці Ладижинської міської ради (Вінницька область) подали 22 серпня до міського відділу Національної поліції заяву про вчинення кримінального правопорушення керівництвом радіокомпанії “Радіо Ладижин” (комунальне підприємство “РК “Лада”). Про це повідомляє радіокомпанія LadaFM з посиланням на джерела.

“Заяву внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. В той же час деталі “сфабрикованої заяви” не відомі, і, мабуть, усі крапки в цій історії розставить суд”, - пише радіостанція.

Радіостанція зазначає, що з дев’яти комунальних підприємств, засновником яких є міськрада, під перевірку фінансово-господарської діяльності у 2017 році потрапила саме “РК “Лада”. При цьому, зауважує редакція, у період з 1 січня 2007 року по 31 грудня 2016 року Ладижинська міська рада та її виконавчий комітет не провели жодної фінансово-господарської перевірки своїх комунальних підприємств.

Перевірки фінансово-господарської діяльності, зауважує компанія, засновник мав би проводити на всіх комунальних підприємствах, в т.ч. на підприємстві МКП “Добробут”, через фінансові проблеми якого депутати були змушені створювати нове підприємство КП “Ладжитлосервіс”. “Але за десять з половиною років виконком міськради вирішив провести перевірку фінансово-господарської діяльності лише на “Радіо Ладижин” (КП “РК “Лада”)”, - зазначає редакція.

Перевірка на підприємстві проходила з 25 липня по 4 серпня 2017 року. Звіт про результати перевірки мали озвучити на наступному засіданні виконкому (в кінці серпня 2017 року), але на це засідання не були запрошені ні керівник, ні бухгалтер підприємства. Більше того, з перевірочним актом так і не було ознайомлене керівництво КП “РК “Лада”, зазначає компанія.

Крім того, Ладижинська міськрада не профінансувала КП “РК “Лада” у серпні 2017 року на суму 30 тисяч гривень, “чим безпідставно були порушені права працівників “Радіо Ладижин” (фінуправління не профінансувало зареєстроване у Державному казначействі бюджетне фінансове зобов’язання одержувача бюджетних коштів №8 від 22.08.2017 року на суму 30.000,00 грн, призначених для виплати заробітної плати, сплати військового збору, податку на доходи фіз. осіб та нарахування ЄСВ на заробітну плату)”.

Станом на 05.09.2017 начальниця міського фінансового управління Ладижинської міськради Валентина Пріщенко повідомила, що у зв’язку із економією коштів фінансування не буде.

Директор комунального підприємства “РК “Лада” Галина Данилівська вважає дії посадових осіб Ладижинської міської ради злочинними та вбачає в них свідомий тиск на колектив “Радіо Ладижин”.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня КП “РК “Лада” повідомило, що виконавчий комітет Ладижинської міської ради (Вінницька область) вирішив скоротити колектив комунального підприємства “РК “Лада” (103,9 МГц, “Радіо Ладижин”) з 10 до 5,25 ставок.

Liked the article?
Help us be even more cool!