ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міськрада Дніпра ухвалила програму про безбар’єрний простір, що має інформнапрям

Дніпровська міська рада ухвалила муніципальну програму про безбар’єрний простір, яка має, зокрема, інформаційний напрям. Таке рішення міськрада ухвалила 31 січня 2024 року, йдеться на сайті міської ради. 

Програма складається із шести напрямів: фізичний, інформаційний, суспільний, економічний, цифровий та освітній. Так, ідеться про потребу адаптувати житлові будинки до інклюзивних норм, під час нового будівництва інклюзивність буде однією з вимог, а підприємці повинні будуть переобладнати свої бізнеси (кафе, готелі, магазини тощо) під інклюзивні вимоги. 

У міськраді представниці ІМІ уточнили, що інформаційний напрям безбар'єрності передбачає, зокрема, доступ до інформації для людей незалежно від їхніх функціональних порушень чи комунікативних можливостей.  

“Доступ до інформації в різних форматах та з використанням технологій, зокрема шрифт Брайля, великошрифтовий друк, аудіодискрипція (тифлокоментування), переклад жестовою мовою, субтитрування, формат, придатний для зчитування програмами екранного доступу, формати простої мови, легкого читання, засоби альтернативної комунікації”, – розповіли в міськраді.

Дніпровську програму розроблено в межах загальнодержавної стратегії “Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року”. Ознайомитися з деталями та відповідними документами можна на сайті Міністерства соціальної політики. 

Раніше, 16 січня 2024 року, відбулася презентація “Концепції просторового розвитку Дніпра”, куди для обговорення могли прийти дніпряни. Цю концепцію розробила група Дніпровської обласної спілки Архітекторів спільно з представниками міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!