ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міська влада Тернополя “вбиває” свою газету

05.04.2012, 00:48
Комунальна газета “Тернопіль вечірній” втратила своїх читачів через обов’язок підтримувати дії місцевої влади. Кількість передплатників газети впала до 1 тисячі із 40 тисяч.
Таку думку висловила журналістка Марія Сеник у своєму блозі на сайті “Про все”.

“Колись за газетою “Тернопіль вечірній” у нашому місті були черги. Заснована у 1990 році, “вечірка” користувалась шаленою популярністю. Творив її тоді один з кращих редакторів міста Степан Слюзар. Згодом недолуга влада “добила” видання до ручки. Не цензурою, як  мордують останні кілька каденцій. Видання, яке заснувала мерія, змушене підтримувати дії влади. Відповідно, читачі “проголосували” гривнею. Сьогодні, із тих 40 тисяч читачів у тиждень, залишилось менше тисячі…”, - написала журналістка.

Як сказав в інтерв'ю ІМІ голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, питання роздержавлення комунальних ЗМІ  почали піднімати ще у 1998 році, але й сьогодні проблеми не вирішені. У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти.

“На носі парламентські вибори. Я прошу, щоб  законопроект був прийнятий і вступив в дію після виборів. Ніхто не слухає, бо всі хочуть пропіаритися у цих комунальних газетах. Приймати ж законопроект не хочуть, бо тоді у влади жодного впливу не буде”, -  зазначив голова НСЖУ.

Нагадаємо, що “Тернопіль вечірній” є офіційної газетою Тернопільської міської ради. Більшість у міській раді та міський голова Сергій Надал належать до ВО “Свобода”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!