ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міськрада на Вінниччині вирішила ліквідувати комунальну газету "Нове місто"

15.11.2018, 12:46
Фото - lada.fm

Ладижинська міська рада (Вінницька область) вирішила припинити діяльність юридичної особи комунального підприємства “Редакція газети “Нове місто” Ладижинської міської ради” шляхом ліквідації. Рішення №754 міськрада ухвалила 8 листопада, повідомляється на сайті Lada.FM.

Своїм рішенням міськрада створила ліквідаційну комісію комунальної газети, яка здійснює керівництво діяльністю комунального підприємства на період до завершення ліквідації.

Ліквідаційна комісія має здійснити передання комунального майна, яке перебуває в управлінні комунальної газети, на баланс міської ради згідно з актами приймання-передачі. У рішенні міськради зазначено, що комунальне підприємство “Редакція газети “Нове місто” Ладижинської міської ради" припиняє свою діяльність після проходження відповідних процедур, передбачених чинним законодавством України.

Як нагадує Lada.FM, колектив редакції газети “Нове місто” ще у 2016 році ухвалив рішення про реформування видання та міська рада планувала таке рішення підтримати.

Але 2016 року депутати Ладижинської міської ради не підтримали рішення трудового колективу. У проекті рішення “Про реформування щотижневої обласної громадсько-політичної газети “Нове місто” та комунального підприємства “Редакція газети “Нове місто” йшлося, що міськрада зобов’язується передати приміщення на вул. Будівельників, 51, де розташована редакція газети, у користування ЗМІ на термін 15 років з розміром орендної плати установленим як для бюджетних організацій.

Міський голова зазначив, що реформування має відбутися до кінця 2018 року, тому таке реформування буде відтерміноване на два з половиною роки.

Видання вважає, що Ладижинська міська рада своїм рішенням про ліквідацію редакції порушила як положення Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, так і права трудового колективу редакції газети “Нове місто”.

Lada.FM зазначає, що міськрада порушила, зокрема, ст. 11 закону про реформування, у якій ідеться, що ліквідація можлива лише після того, як колектив редакції газети не висловив своєї позиції щодо реформування, а також якщо не виявилось охочих приватизувати редакцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!