ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП виступає за покращення доступу іноземних журналістів до окупованого Криму

17.08.2016, 14:27

Міністерство інформаційної політики України виступає за покращення доступу до окупованого Росією Криму міжнародних правозахисників та журналістів, які б повідомляли про порушеннями прав людини на півострові. Про це 16 серпня повідомила перша заступниця міністра Еміне Джапарова на прес-конференції щодо судових процесів над кримськими татарами в окупованому Криму, повідомляється на сайті міністерства.

“Окупаційна влада системно діє аби, з одного боку, вичавити активних кримських татар з Криму, з іншого - змусити всіх, хто залишився мовчати. У той же час, російські дипломати роблять все можливе аби привозити до окупованому півострова делегації лояльних міжнародних експертів, журналістів, депутатів та політиків з тим, щоб вони на весь світ розповідали про “райське життя” під РФ-прапором. Тому, наша задача - зробити все можливе аби доступ до Криму міжнародних правозахисників та журналістів, які б доносили реальний стан речей із порушеннями прав людини, був зручним та швидким”, - зазначила Джапарова.

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рафата Чубарова, в Україні буде створено Міжнародний правозахисний комітет у справах Криму.

“В умовах повної ізоляції Криму, коли кримськотатарський народ, по суті, став заручником окупаційної влади, Меджліс і правозахисники створюють Міжнародний комітет, покликаний залучати у тому числі й міжнародну допомогу для забезпечення прав людини на півострові”, - заявив він.

Він уточнив, що найближчим часом будуть оприлюднені принципи створення цього комітету - поки що під умовною назвою “Крим”, - який спиратиметься на діяльність організацій, що протягом двох років займаються питаннями забезпечення прав людини.

Адвокат Микола Полозов, в свою чергу, заявив, що “російська влада чинить тиск і використовує кримінальний терор в Криму”.

“Мова йде не про побутовий кримінал, йде акція залякування. РФ намагається залякати цим терором і переслідуваннями українців і кримських татар з метою позбавити їх права голосу”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк повідомила, що окупований Росією Крим внесено до десятки найгірших територій за рівнем свободи слова. Тільки за вісім місяців цього року на півострові зафіксовано близько 30 фактів порушення або будь-якого обмеження роботи ЗМІ в Криму.

В окупованому Росією Криму за півроку 2016 року ІМІ зафіксував 22 випадки порушень свободи слова. На півострові на ЗМІ тиснула російська спецслужба ФСБ, правоохоронні органи, Роскомнагляд, судова влада та приватні особи.

Liked the article?
Help us be even more cool!