ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП оновило інструкцію погодження в'їзду іноземних журналістів до Криму

03.12.2018, 10:44
Фото - novynarnia.com

Міністерство інформаційної політики на період воєнного стану визначило оновлену інструкцію погодження в’їзду іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляється на сайті МІП.

“Міністерство інформаційної політики України спільно з Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України вирішили на період дії правового режиму воєнного стану, введеного в дію Указом Президента України від 26 листопада 2018 року № 393/2018 “Про введення воєнного стану в Україні”, залишити в силі механізм доступу іноземних журналістів до тимчасово окупованого Криму в період воєнного стану, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 367 “Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”, з дещо оновленою інструкцією, яка буде діяти на період, визначений Указом Президента України від 26 листопада 2018 року № 393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні”, - йдеться в повідомленні.

Згідно з інструкцією, в'їзд іноземних журналістів до Криму та виїзд з нього здійснюється за паспортним документом та наявністю спеціального дозволу (документ, який дає право іноземному журналісту в’їхати до Криму та виїхати з нього).

“Спеціальний дозвіл є одноразовим, тобто дозволяє лише один в’їзд та виїзд з Криму. Для наступного відвідування Криму необхідно отримувати новий спеціальний дозвіл. Спеціальний дозвіл є дійсним протягом зазначеного в заяві документально підтвердженого строку, який не може перевищувати дозволений строк перебування іноземця або особи без громадянства на території України та повинен враховувати строк, необхідний для виїзду за межі України (не менше трьох робочих днів)”, – йдеться в інструкції.

Мінінформполітики звертає увагу, що остаточне рішення про пропуск іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму буде ухвалюватися Держприкордонслужбою “в рамках покладених на неї повноважень з впровадження правового режиму воєнного стану”.

Нагадаємо, Україна у зв'язку із запровадженням воєнного стану обмежила до 26 грудня в'їзд для іноземців, у тому числі для іноземних журналістів, та осіб без громадянства на окуповані території Донецької та Луганської областей та до анексованого Росією Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!