ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП і Facebook обмінюватимуться інформацією щодо блокування українських журналістів і блогерів

02.08.2018, 11:35

У компанії Facebook запевнили, що громадяни Росії не здійснюють модерації контенту, створюваного українськими користувачами, та не мають впливу на процес прийняття рішень щодо блокування та видалення контенту, який порушує стандарти спільноти.

Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна з представниками соцмережі, що відбулась у Лондоні, повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики.

Представники соцмережі запевнили, що Facebook продовжує працювати над вдосконаленням політик та їх імплементації. Так, зокрема, будуть розширені можливості більш ретельного та докладного пояснення користувачам суті порушень стандартів спільноти, які вони вчинили, а також буде вдосконалюватися можливість оскаржувати рішення про блокування контенту користувачів.

Дмитро Золотухін, у свою чергу, ознайомив представників компанії з ситуаціями, які викликають глибоке занепокоєння з боку міністерства щодо можливих порушень свободи слова внаслідок блокування українських журналістів і блогерів.

“Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів, за умов наявності детальних відомостей щодо причин та обставин блокувань. Представники Міністерства зможуть за необхідності направляти деталізовану інформацію про блокування українських користувачів для додаткового розгляду на предмет наявності фактів порушення стандартів спільноти Фейсбук”, - йдеться у повідомленні міністерства.

Також Золотухін довів до відома представників компанії юридичну позицію України щодо фактів терористичної діяльності представників так званих “ДНР” і “ЛНР”, а також фінансової та іншої підтримки цієї терористичної діяльності з боку Російської Федерації.

Провідна фахівчиня компанії з питань політики соцмережі у сфері контртероризму Д-р Ерін Марі Салтман підкреслила, що компанія Фейсбук дуже уважно ставиться до проблем протидії тероризму та здійснює масштабну діяльність щодо протидії проявам інформаційної підтримки насильства чи насильницької ідеології.

У зустрічі взяли участь також керівник напрямку політики Фейсбуку в Центральній та Східній Європі Габріела Чех.

Liked the article?
Help us be even more cool!