ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст США звинуватив Google у знищенні доказів в антимонопольній справі

24.02.2023, 11:45
Фото – DW
Фото – DW

Посадовці з міністерства юстиції США заявили, що Google знищив внутрішнє корпоративне листування, та попросили федерального суддю накласти стягнення на компанію в межах антимонопольного позову уряду проти пошуковика, пише Reuters.

У судовому документі, роздрукованому у вашингтонському федеральному суді в четвер, мін’юст зазначив, що Google вчасно не скасував правило, за яким листування працівників автоматично й назавжди видаляється.

За словами посадовців, у 2019 році Google "неправдиво" повідомив уряду США, що призупинив "автовидалення", та пообіцяв зберігати історію листувань, адже цього вимагають правила федерального судочинства щодо зберігання електронної інформації.

Мін’юст попросив суд провести засідання та обрати відповідне стягнення.

"Щоденне видалення письмових записів компанією Google зашкодило уряду Сполучених Штатів, унеможлививши доступ до плідного джерела відвертих обговорень між керівниками Google, зокрема між потенційними свідками в суді", – зазначив у документі адвокат з мін’юсту Кеннет Дінцер.

У четвер Google оприлюднив заяву, де зазначив, що "рішуче" відкидає звинувачення мін’юсту.

"Наші відділи вже багато років сумлінно працюють, щоб сприяти розслідуванням і судовим провадженням", – заявив речник компанії.

За словами Google, компанія "надала понад 4 мільйони документів лише в цій справі, та ще мільйони документів отримали регулятори у всьому світі".

Мін’юст відмовився від коментаря.

Покаранням у випадках, коли порушення правил судочинства визнане суддею, можуть бути певні обмеження на аргументи, які та чи інша сторона може наводити під час судового засідання, наказ про вилучення судового документа з матеріалів справи або ж фінансове стягнення.

Google відкинув звинувачення в зловживанні своїм впливом на ринку інтернет-пошуку.

Клопотання мін’юсту про накладання стягнення на компанію є щонайменше другою спробою уряду домогтися покарання Google.

Минулого року мін’юст звинуватив компанію в приховуванні внутрішньої документації від антимонопольного розслідування начебто через угоду про конфіденційність між адвокатом і клієнтом. У квітні 2022 року суддя відмовився накладати стягнення на Google за порушення, вчинені до 2020 року, коли розпочалося провадження.

 Розгляд справи заплановано на вересень.

Liked the article?
Help us be even more cool!