ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінцифри попросило Meta дати "зелений коридор" для України

27.04.2022, 15:45
Фото – пресслужба Мінцифри
Фото – пресслужба Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації просить компанію Meta знизити вимоги до контенту з України в контексті висвітлення вбивств та звірств, що відбуваються на всій території країни через війну рф в Україні. 

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, для цього відомство запросило “зелений коридор”, щоб процес розблокування облікових записів за порушення політики конфіденційності в соцмережах відбувався швидше.

“Я спілкувався з топменеджментом Meta з цього питання, попросив у них адаптувати політику корпорації в соціальних мережах щодо України. Щоб їх аналітики та фахівці проаналізували ті види контенту та його формати, які українці зараз використовують для того, щоб доносити правду, та акаунти не блокувалися”, – розповів він.

За словами Федорова, українці, особливо лідери думок, не мають бути жорстко обмежені правилами соцмереж у висвітленні наслідків військового вторгнення росії в Україну.

“Я їм пояснював: якщо в нас помирають люди, по хатах запускають ракети й ми це викладаємо, то це контент, який має поширюватися. Тому що цей жах відбувається на наших вулицях. Чому цей контент блокується, якщо це правда? Я попросив “зелений коридор”, щоб ми могли швидко звертатися щодо розблокування наших лідерів думок та акаунтів громадян, які розповідають про те, що тут відбувається. Якщо росія поширює фейки, то ми просто розповідаємо правду. Думаю, що таке рішення буде. Ми постійно 24/7 в комунікації, і поступово ці питання вирішуються, блокувань і забастовок стає меншим і їх вдається швидко знімати”, – зазначив Федоров.

Liked the article?
Help us be even more cool!