ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони спростовує фейк російських ЗМІ про зникнення на Донбасі італійського фотографа

11.01.2019, 13:50
Фото - robertotravan.photoshelter.com/espreso.tv

Міністерство оборони України повідомляє про поширення російськими ЗМІ фейкової інформації щодо нібито зникнення на Донбасі італійського фотографа Роберто Травана. Про це повідомляється на сайті Міноборони.

“За “дивним” збігом обставин, невдовзі після нашої публікації щодо нагороди, яку отримала фотографія загиблого на Донбасі старшого сержанта Збройних сил України Кобченка С. Г., що була представлена італійським фоторепортером Роберто Траваном на розгляд Міжнародного конкурсу Tokyo International Foto Awards, у пропагандистських ЗМІ країни-агресора піднялася хвиля фейкових новин стосовно начебто “зникнення” італійського фотографа “на українській частині Донбасу”, - повідомляє відомство.

У Міноборони зазначили, що Роберто Траван особисто зв’язався з ними та повідомив, що “він живий і здоровий, своєчасно повернувся з України додому в Італію, щоб разом з родиною відсвяткувати Різдвяні і Новорічні свята”.

Крім того, в міністерстві підкреслили, що весь Донбас є українським. “Водночас окремі його райони тимчасово окуповані Російською Федерацією, і саме з цих районів російські спецслужби підняли цю хвиля дезінформації, яку потім режим Путіна розповсюдив в своїх пропагандистських виданнях”, - йдеться в повідомленні.

Міноборони закликає вітчизняні та європейські ЗМІ бути уважними та не піддаватися на провокацію російських спецслужб і не оприлюднювати неперевірену інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!