ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони РФ намагається обмежити інформацію про війну в Україні – ISW

Фото – ТАСС
Фото – ТАСС

Міноборони Росії взялося за обмеження і цензурування інформації про загарбницьку війну в Україні, пише УП з посиланням на ISW.

Аналітики припускають, що, можливо, міністерство оборони Росії повертається до більш обмеженого висвітлення війни в Україні, намагаючись цензурувати скарги з фронту і повідомлення про успіхи українських військ.

Експерти нагадують, що міністерство оборони Росії нещодавно змінило стиль щоденних повідомлень, щоб зменшити щоденний обсяг інформації про війну.

За спостереженнями фахівців, раніше воно публікувало щоденний звіт, який відрізнявся від індивідуальних звітів пресслужб кожного російського угруповання військ.

Однак 29 серпня пресслужби кожного російського угруповання військ опублікували текст, безпосередньо скопійований із загального щоденного, а не свої власні оригінальні звіти.

"Міністерство оборони Росії послідовно намагалося запровадити інформаційну політику, яка б надавала обмежену інформацію про фронт протягом усієї війни.

Зміна у висвітленні подій міністерством оборони Росії, якщо ця тенденція продовжиться, може відбивати його ширші зусилля з цензурування російських повідомлень про війну та уніфікації власного наративу", – підсумовують в огляді.

Як повідомляв ІМІ, Басманний районний суд Москви (Росія) заочно засудив блогера Максима Каца до восьми років колонії в справі щодо поширення “фейків” про російську армію. Він виклав на своєму ютуб-каналі відео про вбивства жителів Бучі російськими військовими під час окупації міста.

Liked the article?
Help us be even more cool!