ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони Британії випадково надіслало секретні дані союзнику Кремля

Міністерство оборони Великої Британії розпочало розслідування щодо електронних листів із секретною інформацією, які були випадково надіслані країні-союзниці Росії Малі через хибодрук.

Про це повідомляє SkyNews

"Декілька" листів, адресованих Пентагону, було надіслано до Малі через те, що відправник пропустив літеру під час написання поштової адреси. Британські посадовці надіслали повідомлення на адресу, що закінчується доменом Малі (.ml), а не американської армії (.mil).

Минулого тижня стало відомо, що завдяки такому ж хибодруку до Малі надходили мільйони військових електронних листів зі США.

Повідомляється, що масштаб інциденту в Британії (про який першим написало The Times) є порівняно невеликим.

"Ми розпочали розслідування щодо кількох електронних листів, які було помилково переслано на адресу з хибним доменом. Ми впевнені, що ці листи не містили інформації, яка могла б зашкодити операційній безпеці, чи технічних даних. Обмін усією чутливою інформацією здійснюється в системах, розроблених з метою мінімізації ризику помилкового надсилання. Міністерство оборони постійно переглядає свої процедури й наразі втілює робочу програму з оптимізації управління інформацією, запобігання витокам даних і контролю над чутливою інформацією", – заявив речник міноборони Великої Британії.

Пізніше в міноборони уточнили, що на хибний домен надіслали "менш ніж 20 побутових листів".

У відповідь на перший репортаж у Times управління написало у Twitter: "У цьому репортажі помилково заявляється, що на електронну пошту Малі було надіслано державні таємниці. За нашими підрахунками, на хибну адресу було надіслано менш ніж 20 побутових повідомлень; ми впевнені, що операційну безпеку не було порушено й витоку технічних даних не сталося. Триває розслідування. Листи подібного штибу не мають статусу закритої або секретної інформації".

Малі є однією із шести африканських країн, яким Володимир Путін пообіцяв безкоштовно постачати зерно після того, як Росія відмовилася від участі в зерновій угоді з Україною.

Росія також відрядила найманців групи Вагнера для допомоги армії Малі в боях проти джихадистів.

Liked the article?
Help us be even more cool!