ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт вніс до чорного списку російського спортивного коментатора

05.07.2021, 14:20
Дмитро Губернієв
Дмитро Губернієв

Міністерство культури внесло російського спортивного коментатора Дмитра Губернієва до списку осіб, які загрожують нацбезпеці. Про це повідомляється на сайті відомства.

Губєрнієв був занесений до списку осіб, що загрожують нацбезпеці, 1 липня. За законодавством заборонено транслювати передачі або фільми з особами зі списку, також заборонені їхні гастролі в Україні.

У Мінкульті не уточнюють, через що Губернієва внесли до чорного списку.

"Ліга.нет" зазначає, що навесні Губернієв вів концерт у Москві на честь сьомої річниці окупації Росією Криму. "Крим і Росія разом, і це – назавжди", – заявляв тоді він.

Також Губернієв називав Крим "Росією" в контексті Євро-2020, коли оцінював форму збірної України, на якій зображено мапу країни з тимчасово окупованим півостровом.

"Детектор медіа" нагадує, що у 2016 році під час телевізійної трансляції другого півфіналу "Євробачення-2016" в ефірі телеканалу "Россия 1" коментатори Ернест Мацкевічус і Дмитро Губернієв сказали, що пісня "1944", з якою українська співачка кримськотатарського походження Джамала виступала на конкурсі, нібито сприймається як "молитва за тих людей, які свідомо чи несвідомо залишають свій будинок у пошуках кращого життя".

Liked the article?
Help us be even more cool!