ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт у 2021 році вилучив зі списку осіб, які загрожують нацбезпеці, 55 людей

21.01.2022, 10:59
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Зі списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, у 2021 році вилучили 55 людей.

Про це йдеться у відповіді Міністерства культури та інформаційної політики на запит Інтерфакс-Україна, повідомляє ZN.ua.

Зараз у цьому списку перебуває 208 осіб, з ним можна ознайомитися на сайті Мінкульту. За 2021 рік туди додали 103 особи.

Список складає Мінкультури на підставі звернень Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України та Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Серед вилучених зі списку за минулий рік – Філіп Кіркоров та учасники російського фільму “Солнцепек”.

Людям, які вносяться до списку осіб, що загрожують нацбезпеці, забороняють в'їзд до України. Іноді це супроводжується скандалами та судами. Наприклад, 2 липня Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом російського музиканта Моргенштерна проти СБУ. Співак подав до суду через те, що в нього зірвалися концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі.

Як повідомляє ІМІ, у МКІП зазначили, що вилучення співака зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України, зроблено відповідно до нового листа Служби безпеки України з проханням відізвати попередній лист.

У Службі безпеки України заявили, що рекомендації щодо вилучення російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, пов’язані із судовими прецедентами.

Liked the article?
Help us be even more cool!