ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт та НАЗК розпочали пошуки викрадених окупантами під час війни предметів мистецтва

02.02.2023, 12:42
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода

Міністерство культури та інформаційної політики та Національне агентство з питань запобігання корупції розпочали спільну роботу із запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва, які були викрадені російськими військовими в Україні. Про це повідомляється на сайті Мінкульту.

Робота ведеться в межах робочої групи Art Sanct Task Force. Завданням робочої групи визначено відстеження порушення санкцій у світових операціях на ринку мистецтва та запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва і старовини, що були викрадені окупантами в Україні під час війни.

“Наразі ми проводимо роботу по ідентифікації всього, що було викрадено росіянами в Україні та перебуваємо в контакті з міжнародними і українськими правоохоронними органами й профільними організаціями, щоб запобігти міжнародному трафіку викрадених предметів мистецтва та притягнути Росію до відповідальності. Для цього ми маємо систематизувати цю роботу. З цією метою й розпочинаємо тісну співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції у межах робочої групи Art Sanct Task Force”, – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що буде створена єдина база викрадених під час війни українських предметів мистецтва з метою їхньої ідентифікації та повернення до України. 

За даними Мінкульту, станом на 1 лютого пошкоджено або зруйновано понад 1500 об'єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури. За даними ЮНЕСКО, в Україні вже пошкоджено понад 230 культурних об'єктів, багато з них пограбували рашисти.

Liked the article?
Help us be even more cool!