ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт погодив 30 мільйонів з бюджету на серіал генпродюсеру "Ліги сміху", у якого громадянство РФ – "Схеми"

Міністерство культури влітку 2023 року обрало до списку переможців мистецького конкурсу заявку на суму майже 32 мільйони бюджетних гривень від Наума Барулі – українського телепродюсера і давнього творчого соратника Володимира Зеленського, попри те що він є громадянином Російської Федерації.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода “Схеми”.

“Участь громадян РФ була прямо заборонена умовами конкурсу, але Мінкульт в особі дочірньої структури – Мультимедійної платформи іномовлення України – погодив заявку Наума Барулі на виробництво комедійного серіалу “Нижча ліга”, поданої ним від фірми “Драйв продакшн””, – пишуть розслідувачі.

Зрештою контракт із переможцем не уклали, оскільки продюсер відкликав свою заявку. Сам Баруля в коментарі “Схемам” переконує, що вирішив відмовитися від бюджетних мільйонів на свій серіал, бо “сценарій не зовсім підходив умовам конкурсу”.

Автори розслідування зауважують: Наум Баруля – давній творчий соратник Володимира Зеленського та засновник “Ліги сміху”. За даними “Схем”, Баруля має громадянство Російської Федерації, від якого не відмовився за 10 років війни. Російський паспорт міграційна служба РФ видала Науму Барулі у квітні 2009 року – тоді він жив у Москві та працював генеральним директором у компанії “АМІК”. Наявність російського паспорта в українського продюсера також доводять актуальні офіційні реєстри РФ та витоки з державних баз даних різних періодів.

Liked the article?
Help us be even more cool!