ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт рекомендуватиме не продовжувати оренду двом храмам на території Лаври для УПЦ МП – Ткаченко

27.12.2022, 18:17
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що відомство рекомендуватиме не продовжувати оренду Успенського собору і Трапезної церкви Києво-Печерської лаври для Української православної церкви Московського патріархату.

Про це він сказав 27 грудня в ефірі національного телемарафону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Справді, підходить термін закінчення оренди Успенського і Трапезного храмів у Верхній лаврі. Відповідно, до нас звернувся директор заповідника щодо інформування про це питання. Ми на виконання указу президента щодо перевірки стану використання майна лаври рекомендуватимемо, оскільки наказати ми не можемо, таку угоду не продовжувати”, – сказав Ткаченко.

За словами міністра, доки перевірку не буде завершено, подальше використання храмів неможливе.

Щодо угод оренди на інше майно, то, за словами Ткаченка, вони продовжать свою дію, оскільки їхній термін ще не сплив.

Також міністр зазначив, що 2013 року було укладено безстрокову угоду щодо оренди Нижньої лаври, але комісія перевірить правомірність такої угоди та використання майна.

Раніше намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в Української православної церкви Московського патріархату два храми на території лаври.

Рада національної безпеки і оборони України в грудні запровадила санкції проти низки ієрархів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя).

Liked the article?
Help us be even more cool!