ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр оборони ще не відкликав свій позов до кримської журналістки, як про це заявив його представник

14.03.2013, 02:24

Адвокат не підтвердив інформацію ЗМІ про те, що міністр оборони України Павло Лебедєв відкликав свій судовий позов проти журналістки «Нового регіону» Яніни Васьковської на 10 тисяч доларів, звинувачуючи її в причетності до публікації агентства, яка завдала шкоди репутації і причинила моральні страждання, повідомляє “Новий регіон”.

Напередодні в ефірі Севастопольського телебачення представник Фонду Лебедєва Віталій Рожманов заявив про припинення судової справи проти журналістки.

«Лебедєв Павло Валентинович дав доручення своїм помічникам, адвокату провести перевірку з приводу коректності подачі позову в тих формулюваннях і до тих осіб, яким він був пред'явлений. А також прийняв рішення просити суд припинити судову справу щодо журналістки Васьковської», - сказав Рожманов.

Водночас адвокат Васьковської Сергій Заєць вважає передчасним говорити про відкликання позову до 22 березня, коли відбудеться чергове засідання суду.

«У даному випадку ми маємо справу з політиками, і ця заява сформульована так, як зазвичай формулюють політики. Поки йдеться тільки про те, що Лебедєв «прийняв рішення просити суд». Тобто, він навіть не подав заяву. Він щось вирішив для себе, але це рішення не почало втілюватися. Що це буде, поки сказати складно, потрібно дочекатися якоїсь конкретної заяви. Коли буде конкретне судове визначення за цією заявою, тоді про щось можна буде говорити. Навіть від поданої заяви потім під різними приводами можна буде відмовитися. Я вірю тільки папірцям з печаткою, які тримаю в руках», - підкреслив юрист.

«Висловлювання Рожманова містить логічне протиріччя. З одного боку, вони ще щось збираються перевіряти. З іншого боку, вони використовують некорректний з юридичної точки зору термін «припинити судову справу щодо журналіста Васьковської». Якщо вони щось збираються перевіряти, значить, ця тема для них все ще становить інтерес. Вони можуть відмовитися від позову або подати заяву про залишення позову без розгляду. У першому випадку процедура не передбачає продовження. Залишення позову без розгляду - це та процедура, яка допускає повторно подачу точно такого ж позову. Це як студенту кажуть: ви погано підготувалися, почитайте і приходьте знову», - сказав Заєць.

Нагадаємо, міністр оборони України Павло Лебедєв просить Ленінський районний суд Севастополя стягнути з севастопольського кореспондента інформаційного агентства "Новий регіон" Яніни Васьковської 10 тис. доларів за публікацію недостовірної інформації, що завдала моральної шкоди, принизила честь, гідність та ділову репутацію позивача.

Причиною звернення до суду стала публікація матеріалу про купівлю "Фондом соціально-економічного розвитку Севастополя", який пов'язують з Лебедєвим, рентгенівського апарату для севастопольської лікарні №9. У публікації агентство звинуватило Лебедєва у привласненні собі заслуги в придбанні обладнання для лікарні, яке, на думку "Нового регіону", було закуплено на кошти державного бюджету в результаті тендеру в 2012 році.

4 березня Ленінський районний суд Севастополя переніс розгляд справи  за позовом міністра оборони Павла Лебедєва до севастопольського кореспондента інформаційного агентства "Новий регіон" (Росія) Яніни Васьковської на 22 березня. Засідання було перенесено на прохання позивача, який подав клопотання про перенесення слухань. 

Liked the article?
Help us be even more cool!