ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністерство енергетики спростувало інформацію щодо відімкнення світла з 1 жовтня

Фото – ДТЕК
Фото – ДТЕК

Міністерство енергетики України заявило про поширення в ЗМІ недостовірної інформації щодо застосування в Україні графіків вимкнень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомляється на сайті відомства. 

Міністерство зазначає, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі досить для забезпечення потреб споживачів. 

“У денні години спостерігається профіцит потужностей. А тому застосування відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується”, – повідомляє міністерство.

Відімкнення споживачів можливі в разі пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону, зауважує відомство. 

Графіки можливих вимкнень, які були розроблені та заздалегідь опубліковані, можуть бути  застосовані лише в разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання. 

“На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається”, – заявило відомство.

Водночас Міністерство енергетики звернулося до ЗМІ з проханням використовувати тільки офіційну та достовірну інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!