ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформполітики передало РНБО пропозиції щодо змін санкційного списку

25.11.2015, 15:58

Робоча група за участю представників Міністерства інформполітики та представників Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики розробили пропозиції щодо зміни списку осіб, проти яких Україна ввела санкції. Ці пропозиції були передані РНБО, МЗС і СБУ. Про це на прес-конференції повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє Укрінформ.

"Працювала група за участю представників міністерства, юристів міністерства, представників парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, суспільних інформаційних організацій. Напрацювали документ щодо тих, кого варто було б виключити з цього списку, і тих, кого варто було б додати до цього санкційного списку. Цей документ з нашими пропозиціями з урахуванням думки представників медіаорганізацій ... ми передали в РНБО, МЗС і СБУ", - сказав він.

Стець сподівається, що ці зміни будуть винесені на розгляд найближчого засідання РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня, що запроваджує розширений список фізичних і юридичних осіб, яких стосуються санкції України через їхню причетність до дестабілізації в державі.

До санкційного списку фізичних та юридичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України, що був опублікований на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка, потрапили 44 журналісти та блогери.

Зокрема, Україна застосувала санкції щодо трьох кореспондентів британської телерадіокорпорації ВВС, які працюють у Москві. У корпорації обурилися таким кроками української влади.

Комітет захисту журналістів розкритикував санкції України щодо журналістів і блогерів.

Представник ОБСЄ із питань свободи слова Дуня Міятович закликала Президента України Петра Порошенка виключити журналістів із санкційного списку.

17 вересня Президент України Петро Порошенко доручив РНБО виключити прізвища журналістів ВВС зі списку санкцій.

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагали від Президента України Петра Порошенка надати роз’яснення щодо включення міжнародних журналістів до санкційного списку.

17 вересня при МІП була створена робоча група з напрацювання пропозицій, що відкоригують список представників ЗМІ, які підпадатимуть під санкції. До складу групи були включені народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, члени Експертної ради при МІП.

17 вересня РНБО підтримала пропозицію Президента України щодо скасування санкцій проти європейських журналістів. Зокрема, санкції були зняті з журналістів: Чічеров Антон (Велика Британія), Уеллс Еммі (Велика Британія), Састре Мануель Ангель (Королівство Іспанія), Рутц Міхаель (Федеративна Республіка Німеччина), Родрігєс Антоніо Хосе Памплієга (Королівство Іспанія), Росенберг Стів (Великобританія).

18 вересня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 17 вересня, згідно з яким зі списку санкцій України виключені шість європейських журналістів.

Фото з news.bigmir.net

Liked the article?
Help us be even more cool!