ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформ треба трансформувати в IT-міністерство - радник Зеленського

05.08.2019, 15:44
Фото - Євген Шишацький/Ліга

Міністерство інформаційної політики необхідно трансформувати у відомство, яке відповідає за розвиток цифрових технологій. Таку думку висловив радник Президента Михайло Федоров в інтерв'ю LIGA.net,, повідомляє Укрінформ.

“IT-міністерство звучить, звичайно, некоректно. Мені більше подобається “міністерство цифрових трансформацій”. Багато країн світу йдуть від цифрових міністерств. Я вважаю, що створювати нове міністерство не потрібно. Потрібно трансформувати якесь існуюче - наприклад, Міністерство інформаційної політики. І об'єднати в ньому всі необхідні організації, щоб реалізовувати цифрові трансформації”, - сказав Федоров.

Він також висловив свою думку з приводу можливого майбутнього керівника IT-міністерства: “Зараз ви його (ім'я керівника - ред.) не почуєте. Різні варіанти розглядаються”, - сказав радник Президента.

Федоров уточнив, що впливає на політику діджиталізації в Україні. “Зараз немає органу, який формує політику у сфері діджиталізаціі. Це робить Секретаріат Кабміну. Це повна маячня, зайвий тромб в усій системі. Якщо хочеш винести якесь рішення на Кабмін, потрібно щоб секретаріат підписав і виніс його. Тобто Держагентство з електронного управління ніяк не могло це зробити”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!