ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінформполітики направило СБУ новий перелік сайтів, які рекомендує заборонити

25.04.2018, 11:53
Фото - detector.media

Міністерство інформаційної політики України 18 квітня направило Службі безпеки України новий перелік сайтів, які пропонує заборонити в країні. Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією МІП, цей перелік був підготовлений робочою групою з моніторингу при міністерстві на виконання положень Доктрини інформаційної політики України, після чого переданий на розгляд експертної ради при міністерстві, яка надалі схвалила його.

“За рекомендацією експертної ради перелік сайтів спрямований у Службу безпеки України 18.04.2018 року”, - йдеться у відповіді.

Далі СБУ має здійснити експертизу цих ресурсів і за необхідності реагувати відповідно до законодавства, йдеться у відповіді міністерства.

Як нагадує видання, до нового переліку сайтів, які містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства, увійшов 21 ресурс.

Зокрема, у наданому СБУ переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

У МІП назвали причини, за якими слід заборонити ці сайти в Україні: ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) .

До характеристики кожного ресурсу додаються посилання на матеріали з цих сайтів.

Згідно з відповіддю, робочою групою з моніторингу та виявлення інформації при Мінінформполітіки відповідний моніторинг триває на постійній основі.

Нагадаємо, 19 червня 2017 року Мінінформполітіки оприлюднило перелік з 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні: “Російська весна”, “Новоросія”, “Антифашист”, “Антимайдан”, “Політнавігатор” і низка інших ресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!