ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінфін планує збільшити фінансування НСТУ в наступні три роки

15.03.2019, 15:13
Фото - bukovyna.tv

Міністерство фінансів розглядає можливість підвищення фінансування Суспільного мовлення в наступні три роки, що буде відображено в проекті Бюджетної декларації на 2020-2022 рр.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра фінансів Юрія Джигира з членами правління наглядової ради НСТУ та представником медійних проектів Офісу Ради Європи в Україні, повідомляється на сайті Мінфіну.

У Мінфіні нагадали, що, відповідно до вимог Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”, бюджетне забезпечення ПАТ “НСТУ” має становити 0,2% видатків загального фонду державного бюджету за попередній рік. Ця сума складає понад 2 млрд гривень.

“Наразі Мінфін уже розпочав підготовку проекту трирічної Бюджетної декларації, і одним з питань, яке в полі уваги відомства, є фінансова підтримка реформи суспільного мовника, інформаційна політика якого не має залежати ні від держави, ні від приватних власників, а орієнтуватись виключно на задоволення запитів та інтересів громадськості”, - зазначили в міністерстві.

У міністерстві зазначають, що трирічна Бюджетна декларація “містить “стелі”, або граничні показники видатків, на наступні три роки, що зафіксує виділений обсяг коштів на суспільне мовлення і послужить своєрідним захистом від політичних впливів, людського фактору та урізання фінансів”.

“Така передбачуваність бюджетної політики та прогнозування на кілька років уперед стане орієнтиром для розробки стратегій суспільного мовника, підґрунтям для надійного планування та забезпечить високу якість контенту”, - йдеться в повідомленні.

Водночас для ефективного використання бюджетних коштів НСТУ має вжити заходів щодо упорядкування умов оплати праці, перегляду напрямів використання бюджетних коштів і коштів, отриманих від здійснення власної фінансово-господарської діяльності, та їх спрямування на пріоритетні напрями діяльності телерадіокомпанії.

Як повідомляв ІМІ, 23 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”, де на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України виділили 1 млрд 5 млн 100 гривень замість 1 млрд 816 млн, як передбачено Законом “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”.

Аналогічна ситуація з недофінансуванням була і у 2018 році. У зв’язку з цим 24 вересня 2018 року правління НСТУ на черговому засіданні ухвалило план антикризових заходів, який у компанії втілювали з 1 жовтня. Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України було вимушене вдатися до антикризових заходів, оскільки дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року становив 220 млн грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!