ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінагрополітики звинувачує “Дзеркало тижня” в упередженості і дискредитації міністерства

04.03.2013, 00:11

Прес-служба Мінагрополітики заявляє, що факти та оцінки, які викладені у статті Володимира Чопенка «Міністерство агарного хабарництва», розміщеної у газеті «Дзеркало тижня» №8 від 1 березня 2013 року “не відповідають дійсності, мають упереджений характер та цілеспрямовано дискредитують діяльність Мінагрополітики”. Про це йдеться в заяві прес-служби міністерства.

Прес-служба наголошує, що при підготовці опублікованого матеріалу ані автор статті, ані редакція газети не звертались до Мінагрополітики для отримання компетентних коментарів та офіційної позиції відомства щодо порушеної в статті теми.

“Натомість інформація автором подається упереджено та тенденційно, без відповідного підтвердження компетентними органами, в тому числі правоохоронними, та без висвітлення думки й оцінки аграрних експертів та авторитетних фахівців галузі”, - йдеться у заяві.  Прес-служба заявляє, що цій інформації буде дана належна юридична оцінка із залученням компетентних органів.

У статті Володимира Чопенка йдеться про корупцію у Мінагрополітики. Зокрема, пише видання, заступника міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, керівника апарату МінАП Михайла Чужмира було викрито в отриманні хабара. "Хапкого на руку Михайла Чужмира брали професійно. У кабінеті на п'ятому поверсі міністерства, куди не зайде не те що простий смертний, а навіть працівник відомства, не маючи магнітної картки. Знеструмили ліфти, відключили телефони й увійшли на поверх з обох боків", - пише автор статті. Факт отримання хабара правоохоронці зафіксували на відео і у відповідних документах, проте, згідно з нормами нового Кримінально-процесуального кодексу, чиновник, викритий в економічному злочині, не був узятий під варту, пише автор.

У свою чергу редакція «Дзеркала тижня. Україна» вважає за доцільне не квапитися із передчасним спростуванням повідомляється на сайті видання. “По-перше, інцидент із Чужмирем стався 14 лютого. По-друге, факт хабарництва зафіксований, про що свідчить підписка про невиїзд. По-третє, редакцію цікавить, звільнять Чужмира "за власним бажанням" чи "за порушення присяги державного службовця". По-четверте, ця історія стане ще одним лакмусовим папірцем на корумпованість владної верхівки: визнає вона факт хабарництва чи "замне", як інші? Тому редакція газети покладається на час. Він – і суддя, і прокурор, і адвокат”, - йдеться у повідомленні.

Водночас у коментарі Agronews заступник міністра аграрної політики та продовольства, керівник апарату Михайло Чужмир відкидає звинувачення у хабарництві та спростовує інформацію про затримання, про які пише газета «Дзеркало тижня». Інформацію про своє звільнення чиновник теж спростовує. «Я спростовую інформацію про затримання та взагалі те, що написано в статті про Міністерство. Також я здивований інформацією про мою нібито співпрацю з зернотрейдерами чи молочниками – це не входить до кола моїх професійних обов’язків. Що ж до свого нібито звільнення, то хочу сказати, що я наразі перебуваю на робочому місці та виконую покладені на мене обов’язки», – зазначив Михайло Чужмир.

Liked the article?
Help us be even more cool!