ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст США звинуватив Маска в порушенні конфіденційності користувачів X

Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Міністерство юстиції США вважає, що власник соцмережі X Ілон Маск міг порушити урядове розпорядження щодо конфіденційності та безпеки користувачів у соцмережі.

Про це йдеться в заяві мін'юсту, повідомляє Громадське з посиланням на Axios та Washington Post.

Відомство вважає, що після придбання компанії Twitter (нині X) Маск неодноразово ухвалював рішення, які, “ймовірно, суперечили урядовому розпорядженню від 2022 року, що вводило радикальні обмеження щодо безпеки даних і конфіденційності компанії”.

У заяві мін'юсту містяться детальні уривки свідчень колишніх керівників про те, як накази Маска та зусилля щодо скорочення витрат суперечили правилам безпеки та конфіденційності компанії. Twitter погодилася на ці правила в травні 2022 року, підписавши відповідну угоду з урядом.

Відомство також висловилося про “хаотичну ситуацію в компанії, яка спричинила серйозні питання щодо того, чи забезпечували Маск” та інші керівники компанії взяті на себе зобов'язання.

Сам Маск поки не відреагував на ці звинувачення.

Урядові розпорядження, які видає Федеральна торговельна комісія, є одними з найважливіших інструментів примусу, які має уряд США, щоб притягнути технологічні компанії до відповідальності. Наприклад, Facebook у 2019 році був змушений сплатити багатомільярдний штраф за порушення подібного розпорядження.

У травні 2022 року Twitter пішла на угоду з урядом, погодившись вжити низку заходів безпеки та перевірок конфіденційності, щоб позбутися звинувачення в збиранні даних користувачів. Але в березні цього року компанія X Corp. (перейменована Twitter) подала до суду, вимагаючи скасувати угоду.

Уряд в особі Федеральної торговельної комісії намагається переконати суд не скасовувати відповідну угоду, тому проводить розслідування щодо дотримання компанією домовленостей з урядом.

Liked the article?
Help us be even more cool!