ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін’юст розпочинає інформкампанію щодо протидії булінгу

10.09.2021, 17:45
Фото - villaedintorni.it
Фото - villaedintorni.it

Міністерство юстиції розпочинає інформаційну кампанію щодо протидії булінгу (цькуванню) та роз’яснення дітям їхніх прав. 

Про це повідомила заступниця міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць, повідомляє урядовий портал.

“Наша мета - допомогти жертвам цькувань та роз’яснити, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу. Систематичні знущання, принизливе ставлення, образи та інші види психологічного насильству як з боку дітей, так і з боку вчителів є неприпустимими і вимагають відповідної реакції”, - зазначила Валерія Коломієць.

Вона нагадала, що за булінг учасника освітнього процесу, внаслідок чого була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого, настає адміністративна відповідальність, що передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. У випадку, коли булінг вчиняли діти до 16 років – до відповідальності притягають батьків булерів.

Отримати правову допомогу можна одним із таких способів:

  • у месенджерах телеграм та вайбер;
  • скористатися мобільним застосунком “Безоплатна правова допомога”, завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням, або завантажити мобільний застосунок “Твоє право”;
  • у кабінеті клієнта на сайті системи БПД;
  • зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Також у разі кібербулінгу про механізм дій для дітей, батьків, вчителів можна дізнатися через інтерактивний чат-бот “Кіберпес” у Telegram  та Viber.

Liked the article?
Help us be even more cool!