ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст Німеччини оштрафував Telegram на понад 5 млн євро

18.10.2022, 10:37
Фото - lebakcyber.net
Фото - lebakcyber.net

Міністерство юстиції Німеччини оштрафувало Telegram на понад 5 млн євро, йдеться на сайті відомства, пише "Детектор медіа".

Компанію звинуватили у порушенні зобов'язання надавати визначені законом канали звітності та зобов'язання призначити уповноваженого представника в країні. За ці порушення призначено відповідно 4,25 млн євро штрафу та 875 тисяч євро штрафів.

Закон ФРН зобов'язує провайдерів соціальних мереж надавати канали зворотнього зв'язку на своїх платформах, щоб користувачі могли скаржитись на контент, що порушує законодавство. Крім того, соцмережі зобов'язані вказати уповноважену особу або установу з робочою адресою в Німеччині, щоб німецькі суди та органи влади могли надсилати туди відповідні документи.

Як зазначає Міністерство юстиції, його представники з квітня 2021 року кілька разів безуспішно намагалися передати до штаб-квартири месенджера в Дубаї документи про виклик представника Telegram.

У березні 2022 року відомство опублікувало ці документи в урядовому віснику, але Telegram не відповів. 

Компанія може оскаржити штрафи, звернувшись до міністерства та виправивши недоліки, в іншому випадку їх стягуватимуть через суд.

Як повідомляв ІМІ, Телеграм-канали української влади випереджають за популярністю проросійські.

Liked the article?
Help us be even more cool!