ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція закрила кримінальне провадження щодо цензури в УНІАН

19.02.2013, 23:30

Міліція встановила відсутність в діянні складу кримінального правопорушення і закрила кримінальне провадження щодо цензури в УНІАН. Про це йдеться в офіційному листі першого заступника начальника ГСУ МВС України генерал-майора міліції О.М. Гончарова на адресу прес-секретаря президента, керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарки Чепак.

«11.01.2013 СВ Шевченківського РУ ГУМВС в м. Києві за результатами розслідування прийнято рішення про закриття кримінального провадження № 12012110100002143 на підставі п. 2 (встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення) ч. 1 ст. 284 (Закриття кримінального провадження) КПК України. Зазначене кримінальне провадження витребувано до Головного слідчого управління для вивчення повноти проведеного досудового розслідування та перевірки обґрунтованості прийнятого рішення», - йдеться у листі.

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

31 жовтня вже шестеро редакторів сайту УНІАН оприлюднили відкритий лист до Вадима Осадчого, у якому навели факти цензури з боку керівництва. За словами співробітників УНІАН, керівництво заборонило висвітлювати діяльність президента Віктора Януковича в негативному ключі, а також на період виборів зобов'язало відстежувати активність лідера комуністів Петра Симоненка й одного з кандидатів-мажоритарників у 218-му виборчому окрузі.

“Телекритика”

Liked the article?
Help us be even more cool!