ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом загибелі редактора “Нетішинського вісника” відкрите провадження про навмисне вбивство

16.03.2015, 12:03

За фактом загибелі головного редактора газети “Нетішинський вісник” Ольги Мороз відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 115 Кримінального кодексу України “Навмисне вбивство”, повідомляється на сайті ГУМВС України в Хмельницькій області.

Смерть жінки настала внаслідок набряку головного мозку, викликаного переломом потиличної кістки. Такі результати проведення судово-медичної експертизи тіла загиблої. Слідство розглядає три версії події.

Як повідомив заступник начальник слідчого управління МВС України у Хмельницькій області Сергій Кушнір:  “Попередньо встановлено, що ці ушкодження могли утворитися як при падінні, так і при нанесенні удару сторонньою особою”.

Як зазначають в міліції, механізм та точний час отримання тілесного ушкодження ще встановлюється. З цією метою призначено низку додаткових експертиз, в тому числі і гістологічну.

За попередніми даними, з квартири зникли деякі матеріальні цінності.

На даний момент слідчі розглядають кілька версій події. Серед них — вбивство на побутовому ґрунті і вбивство з корисливих мотивів.

Версія щодо зв‘язку вчиненого злочину з професійною діяльністю редактора теж розглядалася правоохоронцями. У ході спілкування з колегами та знайомими журналістки було встановлено, що жодних скарг з її боку на будь-який тиск чи погрози, пов‘язані з професійною діяльністю, не було.

“В даний час перевіряється коло зв’язків, коло родинних зв’язків, також осіб, з якими остання могла підтримувати дружні, інтимні стосунки, а також перевіряється її професійна діяльність. Останні матеріали, які готувалися нею, а також можливість їх пов’язати до вчиненого злочину. Досудове слідство триває. Встановити всі підстави, мотиви не представилося”, - повідомив Кушнір.

В міліції нагадали, що Ольгу знайшла мертвою 15 березня вранці у власній квартирі її рідна сестра. “Потерпіла, яка проживала одна, не відповідала на телефонні дзвінки, тому родичка навідалася до її помешкання, скориставшись власним комплектом ключів”, - пояснили в міліції.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України — “Навмисне вбивство”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Як повідомляє “Є”, Ольга Мороз перестала виходити на зв'язок ще 14 березня, опівдні. За словами колег редактора, до неї не могли додзвонитися ані працівники видання, ані рідні. А напередодні вона повідомила сестрі, що у неї планується неочікувана зустріч. З ким журналістка повинна була зустрітися, о котрій та де саме невідомо, проте 15 березня, близько восьмої години ранку Ольгу знайшла мертвою її сестра.

“Потерпіла знаходилася на дивані в одній із кімнат квартири. Вона була оголеною та лежала на животі обличчям до подушки, - пояснює заступник начальника слідчого управління МВС України у Хмельницькій області Сергій Кушнір. - Об що вона вдарилася невідомо. Ольга Михайлівна могла отримати ушкодження і бути у свідомості, у безсвідомому стані або одразу померти. На даний час ми не можемо цього сказати. Час настання смерті наразі з'ясовується. Однак ознак удушення чи інших травм немає.”

Як повідомляв ІМІ, 15 березня у місті Нетішин Хмельницької області знайшли мертвою у власній квартирі 44-річну головного редактора “Нетішинського вісника” Ольгу Мороз. Як зазначили в міліції, під час первинного огляду явних ознак насильницької смерті на тілі загиблої виявлено не було.

Водночас, як повідомила активістка з Нетішина Наталя Коваль, Ольгу Мороз знайшли у власній квартирі зі слідами насильницької смерті. За словами Коваль, Мороз разом із Тетяною Онісімчук готували матеріал про вирубку лісів.

Liked the article?
Help us be even more cool!