ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція розслідує інцидент між журналістом "Інтера" та броварським чиновником за 171 статтею

15.01.2013, 00:56

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження щодо перешкоджання професійній діяльності та травмування журналіста телеканалу «Інтер» Романа Бочкали у будівлі Броварської райдержадміністрації 21 жовтня 2012 року, коли його зіштовхнув зі сходів заступник голови Броварської райдержадміністрації Микола Миронець, повідомляється на сайті глави держави.

Про це Міністерство внутрішніх справ повідомило Комітету з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів у рамках програми «Відкрита розмова».

Таке рішення було прийняте після того, як Роман Бочкала 9 січня 2013 року подав повторну заяву про вчинене проти нього правопорушення. Заяву було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста») Кримінального кодексу України та розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування за даним фактом триває.

Нагадаємо, 22 жовтня 2012 року заступник голови Броварської районної державної адміністрації Микола Миронець зіштовхнув зі сходів журналіста телеканалу «Інтер» Романа Бочкалу в приміщенні районної державної адміністрації. Журналіст скотився сходами, а чиновник сказав, що не чіпав його. Відео інциденту було показано в сюжеті програми «Подробности» 22 жовтня 2012 року.

Журналіст знімав у Броварах матеріал про події в будинку культури «Прометей» 20 жовтня, коли представники місцевих чиновників перешкоджали роботі журналістів. Бочкала намагався взяти коментар у осіб, які фігурують на відео, знятому місцевими журналістами на телефон 20 жовтня.

Броварська міліція відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно Миронця. Таке рішення було прийняте на підставі п. 2 ст. 6 КПК України «за відсутністю в діях заступника голови Броварської РДА Миронця злочинів, передбачених статтями 122, 296 ККУ».

24 грудня 2012 року цей інцидент було розглянуто під час спеціальної наради в рамках діяльності Міжвідомчої робочої групи. 

Liked the article?
Help us be even more cool!