ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція приходила до журналістки "Експресу" через справу про “жучок”

15.02.2013, 02:32

Міліція приходила за адресою реєстрації журналістки видання “Експрес” Світлани Мартинець з метою виконання ухвали суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, повідомляється на сайті ГУ МВС України у Львівській області

Мартинець було запрошено у межах розслідування кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (частина 1 статті 171 ККУ) до Галицького райвідділу міліції.

Проте, зауважують у міліції, на п‘ять повідомлень із запрошенням з‘явитися для надання свідчень, вона не з‘явилася на жодне із запрошень та не надала свідчень. У райвідділ також не було надано інформації про причини неявки працівниці редакції.

“У зв’язку з проведенням досудового розслідування у межах вказаного кримінального провадження та з необхідністю виконання ухвали суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, 12 лютого 2013 року о 19.30 та о 20.30 годині  співробітники Галицького РВ приходили за адресою реєстрації журналістки у місті Львові. На час прибуття міліціонерів у помешканні нікого не було, слідчі дії не проводилися”, _ зауважують у  міліції.

При цьому у міліції зазначають, що такі дії журналістів (відмова надання свідчень) не сприяють своєчасному та об’єктивному з'ясуванню обставин щодо розслідування кримінального правопорушення.

Також у міліції нагадують, що 6 січня 2013 року у Галицький райвідділ Львівського міського управління міліції звернувся журналіст однієї з львівських газет із заявою про виявлення в його приватному помешканні пристрою для негласного зняття інформації.

Заяву працівника ЗМІ було зареєстровано у журналі Єдиного обліку злочинів та правопорушень.

У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Нагадаємо, газета "Експрес" заявила, що 12 лютого до квартири журналістки газети Світлани Мартинець намагалися потрапити шестеро невідомих чоловіків. На протести сусідів, що стали свідками цієї сцени, чоловіки показали постанову суду щодо проведення обшуку у квартирі журналістки.

Liked the article?
Help us be even more cool!