ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція пояснила, що затримала журналіста "Дорожнього контролю" на підставі ухвали суду

18.03.2013, 02:20

Журналіст інтернет-видання “Дорожній контроль” Андрій Дзіндзя був затриманий на підставі ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 14 березня 2013 року, повідомляється на сайті ГУ МВС України в м.Києві.

“Сьогодні (15 березня - ред.) на підставі ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 14 березня цього року було здійснено привід журналіста до слідчого відділу районного управління міліції для проведення за його участю процесуальних дій”, - повідомили у міліції.

У міліції зазначили, що у ході досудового розслідування за кримінальним провадженням, відкритим за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», що мало місце 26.11.2012 на вул. Зодчих, 1, “зібрано достатньо доказів для підозри цього громадянина у вчиненні ним вищевказаних дій”.

“У зв’язку з тим, що він ухилявся від явки до слідчого, суд виніс ухвалу щодо його приводу задля провадження за його участю процесуальних дій: допиту як підозрюваного та вручення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Жодних протиправних дій відносно фігуранта кримінального провадження не застосовувалося, працівники міліції діяли виключно в межах чинного законодавства та своїх повноважень”, - повідомили в міліції.

Нагадаємо, 15 березня 2013 року міліція затримала журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзю.

Керівник прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробьев повідомив, що затримання Дзіндзі “пов'язано з тим, що міліція фабрикує справу щодо того, що Андрій Дзіндзя побив охоронця на приватному штрафмайданчику”. Мова йде про події у листопаді 2012 року, коли між охороною штраф майданчика та журналістами «Дорожнього контролю» розпочалась бійка. Тоді «Дорожній контроль» заявив, що 20 бандитів у цивільному побили журналістів сайту Андрія Дзіндзю та Андрія Жуковеня.  Натомість міліція стверджує, що журналісти інтернет-видання «Дорожній контроль» намагались забрати авто з  штрафмайданчика без потрібних документів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!