ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція порушила справу за фактом побиття фотографа порталу tochka.net

20.09.2012, 04:26
17 вересня 2012 року міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття фотографа інтернет-видання Tochka.net Віталія Лазебника, повідомив “Телекритиці” фотограф.

Лазебник отримав постанову про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) за фактом вчинення проти нього хуліганських дій. Постанову підписав 17 вересня 2012 року старший слідчий СУ ГУ МВС України.

«При цьому в постанові йдеться, що особа, яка напала на мене, не встановлена, і її будуть шукати. Хоча я надавав міліції всі фото і відео нападника», - повідомив фотограф.

Щодо можливості порушення справи за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Лазебник досі не отримав відповіді від прокуратури, яка проводить перевірку інциденту. «Слідчий міліції теж подавав запит до прокуратури, і йому теж нічого не відповіли за результатами перевірки», - зауважив Лазебник.

За словами фотографа, після засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів під керівництвом Дарки Чепак, де розглядалося його питання, його кілька разів викликали до прокуратури давати пояснення.

Нагадаємо, раніше міліція порушила справу за статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу України - хуліганство, вчинене групою осіб. Тоді справа про побиття журналіста була лише епізодом у справі про знесення будівель у парку «Перемога».

Прокуратура погодилася з кваліфікацією порушеної міліцією кримінальної справи, яка станом на кінець липня була вже розслідувана та скерована до суду, заявив заступник генпрокурора Віктор Занфіров на засіданні Міжвідомчої робочої групи 30 липня. Однак самого Віталія Лазебника прокуратура досі ні про що не повідомила.

4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побила людина, дуже схожа на директора київського парку «Перемога» Олександра Товтонога. Фотограф знімав знесення незаконного будівництва церкви в парку. Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження».

Водночас у міліції не вважають побитого 4 травня фотографа tochka.net Віталія Лазебника співробітником ЗМІ.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!