ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція обшукала офіси представників російських телеканалів. Їх підозрюють у фінансуванні терористів

24.10.2014, 14:58

24 жовтня Головне слідче управління МВС України рамках кримінального впровадження провело в Києві обшуки в офісах трьох суб'єктів інформаційної діяльності. Про це повідомляється на сайті МВС.

Зокрема, обшуки були проведені у ВАТ «Об’єднання російських телеканалів», яке представляє на території України «Перший канал» (Російська Федерація); ВАТ «Торсат», що володіє та розпоряджається виключно правами на трансляцію російських телеканалів на території України; ВАТ «Саттелеком», який надає технічні послуги по трансляції супутникового сигналу російських телеканалів на території України.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального впровадження по фактам фінансування дій, скоєних з метою зміни або повалення конституційного устрою або захоплення державної влади (ч.4 ст.110-2 КК України).

Як повідомляють в МВС, слідством на даний час встановлено, що зазначені суб’єкти інформаційної діяльності, порушуючи рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, продовжують трансляцію на територію України російських телеканалів.

Крім того встановлено, що вони здійснюють інформаційне супроводження діяльності терористичних груп на території України.

“Слідству достеменно відомо, що кошти, отримані від продажу рекламного часу на вказаних каналах дані фірми направляють на фінансування діяльності терористичних груп на території України. Наразі керівники трьох суб’єктів підприємницької діяльності отримали сповіщення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених КК України”, - йдеться у повідомленні міліції.

Відповідно до постанови суду, на рахунки компаній накладено арешт (загальна сума – 90 мільйонів гривень), в офісах вилучено фінансову документацію та цифрові носії  інформації.

Слідчі дії тривають.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що слідство буде проведено ретельно та в повному обсязі у відповідності із законом.

“Я розумію можливість спекуляцій на даній темі з боку російських ЗМІ а також окремих політичних сил України. Більш того, я беру до уваги той факт, що компанія «Торсат» водночас забезпечує і трансляцію телеканалу «Інтер». Але за моєю вказівкою Головне слідче управління  МВС  проводить слідчі дії по відношенню до представників російських телеканалів таким чином, щоб не перешкоджати віщанню та трансляції українського телеканалу «Інтер». Слідство буде проведено ретельно та в повному обсязі у відповідності із  законом – рішенням судів, санкціями на обшук та  всіма іншими необхідними процедурами”, – заявив  Аваков.

Водночас, як повідомила ІМІ прес-служба телеканалу “Інтер”, 24 жовтня 9.30 ранку в офіс компанії «Торсат», яка входить в Inter Media Group, прибули співробітники Головного слідчого управління МВС України та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. Силовики, керуючись рішенням Печерського райсуду Києва, вилучили документи, що стосуються діяльності компанії «Торсат» з розповсюдження російських телеканалів.

“Ця процедура була проведена в рамках досудового розслідування, що проводиться відносно ряду інших підприємств. З боку компанії «Торсат» всі документи в повному обсязі були надані представникам силових структур”, - повідомили на “Інтері”.

Як повідомляє “Інтер”, компанія «Торсат» - офіційний дистриб'ютор ряду телеканалів, в тому числі, телеканалів «Будинок кіно», «Карусель», Fashion TV.

Раніше компанія «Торсат» займалася також дистрибуцією таких російських каналів, як «РТР- Планета», «Перший канал. Всесвітня мережа», «НТВ Мир» і «Вести 24».

Однак, повідомляють на “Інтері”, 25 березня після отримання повідомлення про прийняте судове рішення щодо призупинення ретрансляції на території України російських каналів «РТР - Планета», «Перший канал. Всесвітня мережа», «НТВ Мир» і «Вести 24», компанія «Торсат» направила всім кабельним операторам, з якими полягала в договірних відносинах, офіційні листи з вимогою припинити ретрансляцію зазначених російських телеканалів.

Також 25 березня 2014 була припинена ретрансляція цих каналів через супутник AMOS-3. Таким чином, компанія «Торсат» виконала судове рішення від 25 березня 2014 року по призупиненню ретрансляції російських телеканалів в повному обсязі в рамках чинного законодавства України.

фото з publicist.in.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!